Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βενετία

Εκπαιδευτική εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στη Βενετία στο πλαίσιο του 6ου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Συνεδρίου

Το διάστημα 28 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Βενετία το 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας και την Association Europeenne des Enseignants.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στο εν λόγω συνέδριο με ομάδα 11 μαθητών από την Γ΄ Γυμνασίου και συγκεκριμένα τους Λουκία Δαβράδου, Κλεονίκη Δασκαλάκη, Μαριεύη Ζαγιαννάκη, Μάρκο Λαμπράκη, Γιάννη Μαστορή, Μύρωνα Μιχάκη, Γαβριέλλα Μοκάνου, Άννα Μουστάκα, Παναγιώτης Νίκας, Πέτρο Παπά και Λουκά Χριστινάκη. Τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος είχαν οι εκπαιδευτικοί κα Ανθή Ρουμπελάκη και κα Ιωάννα Μπρόκου. Την τεχνική υποστήριξη είχε ο συνάδελφος κος Νίκος Μπεκιάρης.

Η εισήγηση με την οποία συμμετείχαμε στις εργασίες του είχε θέμα «Ο Ερωτόκριτος και οι διαχρονικές αξίες που προβάλλει» και περιελάμβανε σύντομη παρουσίαση του Βιτσέντζου Κορνάρου, της υπόθεσης του Ερωτόκριτου και των διαχρονικών αξιών του μέσα από οπτικό υλικό. Παρουσιάστηκε, επίσης, ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο οι μαθητές μας έπαιξαν και τραγούδησαν απόσπασμα του έργου.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο ήταν μια εμπειρία ζωής για τους μαθητές μας, καθώς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο κύρους, καθώς και να έρθουν σε γνωριμία με τον πολιτισμό μιας σπουδαίας ευρωπαϊκής χώρας.

(2 ψήφοι)

Πολυμέσα