ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου μας,

Οι καθηγητές και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα εξ αποστάσεως μαθήματα του σχολείου μας. Σχεδόν το σύνολο των μαθητών έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου. Η τηλεκπαίδευση δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει το μάθημα στη σχολική τάξη. Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όμως, η υγεία προέχει! Μένουμε Σπίτι και προσέχουμε την υγεία μας, την υγεία των δικών μας ανθρώπων, την υγεία των γύρω μας. Οφείλουμε όμως να αξιοποιούμε τον χρόνο μας δημιουργικά με τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε κοντά στους μαθητές μας και στους γονείς τους και να διατηρήσουμε ένα σχολικό κλίμα που θα επιτρέψει να διατηρήσουμε την επαφή μέχρι να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί στον χώρο του σχολείου μας γεροί και δυνατοί! Έχουμε ήδη ετοιμάσει ικανοποιητικό (σε όγκο και ποιότητα) υλικό το οποίο είναι στη διάθεση των μαθητών μας.

Επισημαίνουμε ότι τα μαθήματα αποσκοπούν στη δημιουργική επαφή των μαθητών με τη γνώση και οι επιδόσεις σας σε αυτά δε θα επηρεάσουν τη βαθμολογία τετραμήνου. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν έχει στόχο τη συνέχεια της ύλης ή την αξιολόγηση των μαθητών.

Η τηλεκπαίδευση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Ασύγχρονη και Σύγχρονη.

  1. Ασύγχρονη: Όχι σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας e-class του σχολικού δικτύου ο μαθητής θα βρίσκει υλικό για κάθε μάθημα. 
  2. Σύγχρονη: Σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings ο καθηγητής θα κάνει μάθημα στους μαθητές.

Αναλυτικότερα:
Για την Ασύγχρονη, μπορείτε να επισκέπτεστε την πλατφόρμα του σχολικού δικτύου “Ηλεκτρονική Τάξη” (e-class) και να βρείτε τα μαθήματα του σχολείου μας πατώντας τον πιο κάτω υπερσύνδεσμο (link):

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=76211

ή κάνοντας είσοδο μαθητή στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο

https://eclass.sch.gr/
(πατάμε στη εικόνα δεξιά που λέει: Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr).

Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή στην υπηρεσία του σχολικού δικτύου, οδηγεί τον μαθητή στο  προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ όταν είναι κλειστά ή ανοιχτά με εγγραφή).

Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές. Τα περισσότερα μαθήματα την 1η εβδομάδα μαθημάτων είναι ανοιχτά (το λουκέτο δεξιά του τίτλου είναι ανοιχτό) για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση από τους μαθητές μας. Στην πορεία θα είναι κλειστά ή ανοιχτά με εγγραφή.

Σας παρακαλώ γονείς και μαθητές να συνδέεστε αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί προκειμένου να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό στον υπολογιστή σας και να μπορεί από εκεί ο μαθητής να το μελετήσει την ώρα που τον διευκολύνει. Έτσι τις ώρες αιχμής, αφήνουμε τους πόρους του δικτύου ελεύθερους προς χρήση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Με αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λεγόμενη «ασύγχρονη εκπαίδευση», η οποία θα συνεχιστεί μέχρι οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία.

Παράλληλα, ξεκινά και για τα Γυμνάσια η «σύγχρονη εκπαίδευση»-τηλεδιδασκαλία, σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας WebEx (Cisco Webex Meetings) τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν σε ένα ψηφιακό δωμάτιο, μία τάξη που δημιουργεί κάθε εκπαιδευτικός. Οι ώρες χρήσης αυτής της πλατφόρμας θα είναι συγκεκριμένες για τα Γυμνάσια καθώς τις υπόλοιπες ώρες χρησιμοποιείται από άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Για τη σύγχρονη εκπαίδευση μέσω WebEx θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (https://www.3gymagni.gr) ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ωρών μαθημάτων με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και μαθήματα. Για την χρήση του Webex δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και μπορεί ο μαθητής να συνδεθεί μέσω του browser του υπολογιστή του (Chrome, Firefox, κλπ).

Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε στο τηλέφωνο του σχολείου μας (τηλ. 2841021388, ώρες 8.30 – 13.30) ή στο email του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το ταξίδι στη γνώση μένοντας σπίτι, μόλις ξεκίνησε!

Βγαίνοντας από αυτή την πανδημία θα είμαστε όλοι μας μικροί και μεγάλοι πιο σοφοί, πιο ευαισθητοποιημένοι και πιο ώριμοι! Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
Κύλιση στην Αρχή