Η Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στο 1ο Παγκρήτιο Σχολικό Τουρνουά Διαδικτυακού Σκακιού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19-12-2020 το 1ο Παγκρήτιο Σχολικό Τουρνουά Διαδικτυακού Σκακιού, το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Χανίων σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής κ. Λήδα Ζαμπετάκη, τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής όλων των Νομών και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης.

Η διοργάνωση ενθουσίασε διοργανωτές και συμμετέχοντες, καθώς για πρώτη φορά εκτελέστηκε σε επίπεδο σχολικού πλαισίου και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η εκπαιδευτική κοινότητα κατάφερε μέσα από τη συνεργασία να δημιουργήσει μια αθλητική δράση με υψηλό επίπεδο και συμμετοχή, που διδάσκει σε όλους μας ότι παντού υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετείχαν 155 Σχολικές μονάδες, 345 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από τους 4 Νομούς της Κρήτης και παίχτηκαν 1084 παρτίδες Σκάκι εντός δυόμιση ωρών. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Δημήτρης Βάρδας, Αντώνης Δημητριάδης, Βασίλης Παπαβασιλείου και Γιάννης Σκύβαλος, τους οποίους συγχαίρουμε θερμά για την προσπάθειά τους, καθώς και για την αξιοπρεπέστατη εκπροσώπηση του σχολείου μας σε αυτήν τη διοργάνωση..

Eπιθυμία όλων είναι να ξαναζήσουμε τέτοιες διοργανώσεις και να καταφέρουμε να τις θεσμοθετήσουμε και να τις αναπτύξουμε.
(1 Ψήφος)
Ρουμπελάκη Ανθή

Καθηγήτρια φιλόλογος ,τοποθετήθηκε οργανικά στο 3ο Γυμνάσιο το σχολικό έτος 2010-2011

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: