Επιστολή Περιφερειακού Διευθυντή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

     Mε αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα της Φυσικής Αγωγής, που, για άλλη μια φορά, μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας,στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσαν με τον απαιτούμενο σεβασμότη δέουσα τιμή στη μνήμη εκείνων, που θυσίασαν τα πάντα για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

   

     Σε αυτή τη μεγάλη κρίση και μέσα στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που διδάσκουμε μέσα στην τάξη: Να σεβόμαστε και να τιμούμε τη μνήμη των ηρώων του Έθνους μας, αυτών που πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα, έβαλαν αξίες και ιδανικά όπως αυτά της Ελευθερία, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

 

    Οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε, για άλλη μια φορά, να εμπνεύσουμε και να εμψυχώσουμε τη νέα γενιά, προκειμένου αυτή με τη σειρά της να συμβάλει στη βελτίωση της πραγματικότητας.  Να δώσουμε πνοή στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση και τις αξίες του πολιτισμού μας, αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ότι ένας άλλος κόσμος  δικαιοσύνης, προόδου και ευημερίας είναι εφικτός.  Ο στόχος, όσο υψηλός ή όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να υπάρχει το σθένος, η θέληση η πίστη και η ομοψυχία.

 

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ     

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΙΝΑΚΗΣ            

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κύλιση στην Αρχή