ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19-12-2020 το 1ο Παγκρήτιο Σχολικό Τουρνουά Διαδικτυακού Σκακιού, το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Χανίων σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής κ. Λήδα Ζαμπετάκη, τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής όλων των Νομών και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης.
 
Η διοργάνωση ενθουσίασε διοργανωτές και συμμετέχοντες, καθώς για πρώτη φορά εκτελέστηκε σε επίπεδο σχολικού πλαισίου και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η εκπαιδευτική κοινότητα κατάφερε μέσα από τη συνεργασία να δημιουργήσει μια αθλητική δράση με υψηλό επίπεδο και συμμετοχή, που διδάσκει σε όλους μας ότι παντού υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετείχαν 155 Σχολικές μονάδες, 345 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από τους 4 Νομούς της Κρήτης και παίχτηκαν 1084 παρτίδες Σκάκι εντός δυόμιση ωρών. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης Δημήτρης Βάρδας, Αντώνης Δημητριάδης, Βασίλης Παπαβασιλείου και Γιάννης Σκύβαλος, τους οποίους συγχαίρουμε θερμά για την προσπάθειά τους, καθώς και για την αξιοπρεπέστατη εκπροσώπηση του σχολείου μας σε αυτήν τη διοργάνωση..
 
Eπιθυμία όλων είναι να ξαναζήσουμε τέτοιες διοργανώσεις και να καταφέρουμε να τις θεσμοθετήσουμε και να τις αναπτύξουμε.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του να υποστηρίξει επιστημονικά και παιδαγωγικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων στις έκτακτες αυτές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, διοργανώνει Νέο Κύκλοεπιμορφωτικών συναντήσων ενημέρωσης και ενδυνάμωσης για γονείς και εκπαιδευτικούςμε τη μορφή διαδικτυακών, απογευματινών, προαιρετικών σεμιναρίων (webinars). Σκοπόςτων διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων είναι η ενημέρωση, η ενδυνάμωση και η υποστήριξη στα ζητήματα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε ζητήματα διαχείρισης άγχους και στρες, ψυχικής ανθεκτικότητας, ψυχοκοινωνικής εξέλιξης καιανάπτυξης των παιδιών, διαπροσωπικών σχέσεων, υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στη διατροφή και στην ευεξία του παιδιού και της οικογένειας τον καιρό της πανδημίας.

Το πρόγραμμα των ιστοσεμιναρίων ξεκινά αυτή την εβδομάδα με δύο δράσεις:

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, 18:00 20:00

Επιμορφωτική συνάντηση που αφορά στην εκπαίδευση των γονέων, με θέμα: “Γνωρίζω και αξιοποιώ την πλατφόρμα WEBEX"(Χρήση και αξιοποίηση της πλατφόρμας Webex για την διδασκαλίατων μαθημάτων του σχολείου σε συνδυασμό με την ασύγχρονη εξΑΕ), από το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Γιώργο Πανσεληνά

Για εγγραφή συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/vYXwzh4oyxKC1Yrx6

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 17:30 -19:30

Ιστοσεμινάριο για την ψυχική ανθεκτικότητα την περίοδο της πανδημίας, με θέμα:Καραντίνα -κρίση: Απειλή ή Ευκαιρία;” Το σεμινάριο διαπραγματεύεται το σημαντικό θέμα του τρόπου προσέγγισης των ατόμων σεκαταστάσεις κρίσεων και την αλλαγή της στάσης τους. Εστιάζει σε πρακτικές και καθημερινές ενέργειες αυτοπροστασίας και προσωπικής εξέλιξης.Προσκεκλημένηομιλήτρια, η κ. Μαρία Ψυχουντάκη, Ψυχολόγος και Αθλητική Ψυχολόγος, Αν. Καθηγήτρια στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Υπευθύνων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης και το συντονισμό της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κας Λήδας Ζαμπετάκη. Απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Θα προβάλλεται μέσω του καναλιού του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο YouTube, στη διεύθυνση https://youtu.be/47_78CwL4_o σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτημάτων στο chat. Περισσότερες πληροφορίες για τις γενικότερες δράσεις θα βρείτε στησελίδα του ΠΕΚΕΣ Κρήτης / ΔΡΑΣΕΙΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://pekes.pdekritis.gr/draseis/

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΠΕΚΕΣ Κρήτης συνεχίζεικαι το Δεκέμβριο 2020,την υλοποίηση του 1ουΚύκλουτων επιμορφωτικών σεμιναρίων για την Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση:(https://pekes.pdekritis.gr/epimorfosi/).

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφώσεων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού – Κρήτης (ΠΕΚΕΣ)από την Τετάρτη 25/11 και κάθε Τετάρτη έως και την Τετάρτη 16/12 και ώρα 18:00-20:00 το εξ αποστάσεως εργαστήριο «Γνωρίζω και αξιοποιώ την πλατφόρμα Webex Meetings»,  είναι ανοικτό πλέον και για γονείς, μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/-ες θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την φόρμα https://forms.gle/vYXwzh4oyxKC1Yrx6 μέχρι την προηγούμενη Τρίτη κάθε Τετάρτης που τους ενδιαφέρει. Την Τετάρτη το πρωί θα φτάνει στο email  τους το link
της συνάντησης.

Δραστηριότητες στο Εργαστήριο:

Α. Θα συζητηθούν οι λύσεις στα συνήθη τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά το μάθημα, από την πλευρά του εκπαιδευτικού αλλά και από την πλευρά του μαθητή.
Β. Θα γίνει επίδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες όταν συνδέονται στο Webex meeting, είτε από υπολογιστή είτε από ταμπλέτα είτε από κινητό.

Γ. Θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν όλες οι απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με τη χρήση του Webex.

Δεν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Σας γνωστοποιούμε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική απόφαση για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα σχολεία.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία περιλαμβάνει τα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Τα μαθήματα θα γίνονται μετά το πέρας των ωρών διδασκαλίας του σχολείου και δίδεται η δυνατότητα διενέργειας μέσω τηλεκπαίδευσης, για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά

Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσει το παιδί σας τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας, παρακαλούμε εκτυπώστε κάνοντας κλικ εδώ τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, συμπληρώστε τη και στείλτε τη στο σχολείο ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: «Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: ως γονέας/κηδεμόνας του/της………………………………………………… »

 

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα είμαστε στη διάθεσή σας στο τηλέφωνο ή το μέιλ του σχολείου μας.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, ημέρα εορτασμού των γεγονότων του Πολυτεχνείου, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τη συγγραφέα του βιβλίου «2651 Ημέρες Δικτατορίας», Μαρίζα Ντεκάστρο. Η Μαρίζα Ντεκάστρο σπούδασε στη Σορβόννη Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους. Γράφει βιβλία γνώσεων για παιδιά, και μεταφράζει λογοτεχνία για νέους και ενηλίκους.
Από το 1998 γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Έργα της έχουν τιμηθεί με κρατικά βραβεία γνώσεων και περιλαμβάνονται στον κατάλογο White Ravens 2017 και 2018 της Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου – ανάμεσά τους και το εν λόγω βιβλίο.

Σε μια δράση φιλαναγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, οι μαθητές της Γ΄ τάξης μελέτησαν το βιβλίο «2651 Ημέρες Δικτατορίας», το οποίο έχει ως αφετηρία την 21η Απριλίου 1967, όταν η συγγραφέας ήταν μαθήτρια στη Β΄ Γυμνασίου και τελειώνει στις 24 Ιουλίου 1974, όταν έπεσε η χούντα και η ίδια είχε πλέον ενηλικιωθεί. Η συγγραφέας αφηγείται γεγονότα και περιστατικά από τη ζωή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Περιλαμβάνει, επίσης, αναμνήσεις της ίδιας, των συμμαθητών και των φίλων της και αναφέρεται σε όλα όσα σημάδεψαν και άλλαξαν τη γενιά της, στις καθημερινές εμπειρίες, στην πολιτική κατάσταση στη χώρα και στα διεθνή γεγονότα που επηρέασαν τον κόσμο.

Παρά τη φυσική απόσταση που υπήρχε στη διαδικτυακή αυτή συνομιλία, δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή ένα κλίμα αμεσότητας και οικειότητας ανάμεσα στους μαθητές και τη συγγραφέα. Οι εύστοχες ερωτήσεις και ο προβληματισμός των παιδιών αναφορικά με τα όσα έζησε η συγγραφέας κατά την περίοδο της χούντας και τα σχετικά συναισθήματα που αυτά της προκάλεσαν, έδωσαν την ευκαιρία για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Μέσα από τις γεμάτες προσωπικά βιώματα και συγκίνηση απαντήσεις τις συγγραφέως, ζωντάνεψε όλη εκείνη η εποχή και τα παιδιά συνειδητοποίησαν πως η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι κάτι το δεδομένο, πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι για τα ιδανικά σου, αλλά και να μη χάνεις την ελπίδα σου όσο δύσκολες και αν είναι οι συγκυρίες…

Λόγω του ζωηρού ενδιαφέροντος των παιδιών, αλλά και των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συζήτηση, συμφωνήσαμε να οργανώσουμε μια ακόμα συνάντηση στη συνέχεια της φετινής σχολικής χρονιάς. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο την ίδια τη συγγραφέα για αυτήν την κατάθεση ψυχής, όσο και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Με ανάλογο βιωματικό τρόπο γιόρτασαν την επέτειο του Πολυτεχνείου και οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του σχολείου μας, παρουσιάζοντας ερευνητικές εργασίες που είχαν εκπονήσει οι ίδιοι με αφορμή τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Από ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

το ωράριο έναρξης και λήξης των μαθημάτων αλλάζει!!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

1η ώρα

08:15 – 08:55

2η ώρα

09:05 – 09:45

3η ώρα

09:55 – 10:35

4η ώρα

10:45 – 11:25

5η ώρα

11:35 – 12:15

6η ώρα

12:25 – 13:05

7η ώρα

13:15 – 13:55

Αγαπητοί γονείς

Συνδιοργανώνεται επιμορφωτική δράση από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.  Σκοπός της η στήριξη των Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα τηλεκπαίδευσης και η εξοικείωσή τους με την πλατφόρμα Webex. Για τη συμμετοχή στην επιμορφωτική δράση απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστή, όπως και να συμπληρωθούν προσεκτικά τα στοιχεία στην παρακάτω φόρμα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Επιμορφωτής: Βασίλης Ορφανάκης, Υπεύθυνος ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΔΔΕ Λασιθίου

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Γονείς & Κηδεμόνες : https://forms.gle/Eb5Dy8zWBSMF3KRm8

Το νέο Δ.Σ. συστάθηκε στις 06/11/2020 ως εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΕΜΕΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΡΓΙΑΝΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ

ΠΕΡΡΑΚΗ ΝΙΝΑ

ΜΕΛΟΣ

ΕΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΜΕΛΟΣ

ΜΑΡΓΙΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΜΟΥΔΑΤΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σελίδα 1 από 48
Κύλιση στην Αρχή