ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Με μπάνιο, φαγητό και πολύ κέφι, την Τετάρτη 29/07 αποχαιρετήσαμε στο «Kimzu» τα παιδιά της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου, που με πολύ χαρά αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας να ξαναβρεθούν με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Τους ευχόμαστε εύκολη προσαρμογή στο νέο τους σχολείο και καλή συνέχεια στο ταξίδι της γνώσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, που παρά τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες που διανύαμε όλο αυτό το διάστημα, συνέχισαν να προσφέρουν γνώση και παιδεία στους μαθητές τους. Επίσης, θα θέλαμε να συγχαρούμε την διευθύντρια κ. Χατζηπαναγιώτη Μαρία, για την άρτια οργάνωση και λειτουργία του σχολείου και να την ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία που είχαμε, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξε σε κάθε μαθητή, ξεχωριστά.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους γονείς, για την εμπιστοσύνη τους αλλά και την βοήθεια που παρείχαν, όποτε τους ζητήθηκε.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!!!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου ευχαριστεί θερμά όσους ενίσχυσαν τον σύλλογό μας αγοράζοντας λαχνούς από τη λαχειοφόρο μας αγορά. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενώπιον των καθηγητών και της διευθύντριάς μας την Πέμπτη 25/6.Ο λαχνός που κέρδισε το air condition, προσφορά του κ. Δατσέρη Νικολάου και του καταστήματος «Κωτσόβολος», είναι ο αριθμός 0815. Συγχαρητήρια στον τυχερό/ή!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

          Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 – 2021, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18 η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2 η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ

Είσοδος στην εφαρμογή e-eggrafes:

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ taxis ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ.

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που εμφανίζονται στο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes» του ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.

Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), και καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

 • Το e-mail του κηδεμόνα
 • Το μητρώνυμο

Για τα ΓΕ.Λ.:

 • Επιλογή Ημερήσιου ή Εσπερινού ΓΕ.Λ.
 • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
 • Επιλογή ξένης γλώσσας (Α΄ Λυκείου)
 • Επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού (ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ. ΑΦΟΡΑ Β΄ και Γ΄ Λυκείου)

Οι μαθητές/-τριες, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ., δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-eggrafes, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τα ΕΠΑ.Λ.:

 • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος
 • Ο τομέας της Β΄ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ΄ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ. ΑΦΟΡΑ Β΄ και Γ΄ Λυκείου)
 • Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Κοινά (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ):

 • Το σχολείο τελευταίας φοίτησης καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης
 • Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/-τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου)
 • Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας
 • Από ποιον/-α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση
 • Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή/-τριας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ:

 • Οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών και οι ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανομή τους σε ΕΠΑ.Λ. θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λει-τουργίας τους.
 • Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια αιτήθηκε τμήμα ΕΠΑ.Λ. που δεν πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας (π.χ. ολιγομελές) και το οποίο χρειάζεται έγκριση για να λειτουρ-γήσει, αναμένει νεότερη ενημέρωση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes μετά τη 14η Ιουλίου 2020. Αν το τμήμα δεν εγκριθεί, οι μαθητές/-τριες, που κατανεμήθηκαν σε αυτά, θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση εγγραφής στην επόμενη φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων στα υπάρχο-ντα/διαμορφωμένα τμήματα, μέσω της εφαρμογής e-eggrafes.
 • Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητές/-τριες που υποβάλλουν αίτηση σε τάξη, τμήμα, ή ειδικότητα είναι περισσότεροι/-ες από τον αριθμό μαθητών/-τριών που μπορεί να εξυπηρετήσει η σχολική μονάδα, πραγματοποιείται δημόσια κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο προβλεπόμενος ανώτατος αριθμός μαθητών/-τριών ανά τάξη. Ειδικότερα, η κλήρωση για την Α΄ τάξη διεξάγεται μεταξύ όλων των μαθητών/-τριών οι οποίοι/-ες έχουν κατανεμηθεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

          Στην εξαιρετική περίπτωση κατά την οποία μαθητής/-τρια δεν κατανεμήθηκε σε κανένα ΕΠΑ.Λ., η διαδικασία κατανομής του/της θα γίνει από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία απευθύνεται έως τη 10η Ιουλίου, όπου ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνει την εγγραφή του/της σε υπάρχοντα τμήματα

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19 οφείλουν να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/ και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική μονάδα ή να παρουσιαστούν, κατόπιν συνεννόησης, για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή τους, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων

β. Για τα ΕΠΑ.Λ. από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία από την 6η Ιουλίου 2020 έως τη 10η Ιουλίου 2020 κατά τις ημέρες θερινής εφημερίας των σχολικών μονάδων.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

          Οι αιτούντες/-σες έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης της Ηλεκτρονικής Αίτησής τους ή δια-γραφής και υποβολής νέας όσο η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes δέχεται Ηλεκτρονικές Αιτήσεις και σε κάθε περίπτωση όχι μετά την τοποθέτηση/κατανομή σε σχολική μονάδα. Μετά την κατανομή δυνατότητα διαγραφής της Ηλεκτρονικής Αίτησης υφίσταται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. μη έγκυρη αίτηση, αλλαγή τομέα - ειδικότητας ΕΠΑΛ, μη έ-γκριση ολιγομελούς κ.λπ.) με Υπεύθυνη Δήλωση: α) για τα ΓΕΛ προς την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΙ.Θ. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και β) για τα ΕΠΑ.Λ. προς τον/τη Διευθυντή/-ντρια του σχολείου που έχει κατανεμηθεί προκειμένου να του/της ενεργοποιήσει τη δυνατότητα δια-γραφής. Με την παραπάνω ενεργοποίηση, ο/η μαθητής/-τρια/κηδεμόνας μπορεί να διαγρά-ψει ο/η ίδιος/α την Ηλεκτρονική Αίτηση. Μετά τη διαγραφή της Ηλεκτρονικής Αίτησής του/της, ο μαθητής/-τρια /κηδεμόνας, πρέπει να υποβάλει εκ νέου Ηλεκτρονική Αίτηση στην αμέσως επόμενη περίοδο εγγραφών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Οι μαθητές/-τριες ή οι κηδεμόνες τους, που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes μπορούν να απευθύνονται στο help desk της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατ-φόρμας e-eggrafes (ΓΕ.Λ.: 2103443911, ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας «Επικοινωνία» της πλατφόρμας e-εγγραφές, εφόσον συνδεθούν, επιλέγοντας απαραίτητα τύπο σχολείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.).

Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στην πλησιέστερη σχολική μονάδα (Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.) της κατοικίας τους τις ώρες λειτουργίας της εκτός των ημερών και ωρών που διενεργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο μας τηλεφωνικά στο 2841021388 τις ημέρες που δε διενεργούνται Πανελλήνιες εξετάσεις, δηλαδή:

Τρίτη 23/6/2020

Πέμπτη 25/6/2020

Δευτέρα 29/6/2020 και

Τρίτη 30/6/2020,

ή με μέιλ οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές μας!

                                                                                                    Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                                Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Αγαπητοί μαθητές-τριες και γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι η βαθμολογία του Β' Τετραμήνου έχει σταλεί μέσω του συστήματος myschool, στα mail  που μας έχετε δηλώσει. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε με το σχολείο μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

Ευχαριστώ

Η Δ/ντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Μπορούμε  να δούμε και να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή του σχολείου μας, μέσω της ψηφοφορίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/3o-gymnasio-agioy-nikolaoy.694.html

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της Α΄ τάξης,

Ελπίζω να έχετε αρχίσει να εξοικειώνεστε με την ασύγχρονη εκπαίδευση και την πλατφόρμα eclass. Πολλές απορίες θα λυθούν με τα μαθήματα της Σύγχρονης Εκπαίδευσης που έχουμε ξεκινήσει από την Πέμπτη 2 Απριλίου σταδιακά και δοκιμαστικά!

Όπως ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, σας παρακαλώ να βλέπετε μόνο τα μηνύματα και τις ανακοινώσεις του δικού μας σχολείου και να μην εγκαταστήσετε καμία πλατφόρμα WeBex καθώς δε χρειάζεται και θα δημιουργήσει πρόβλημα επικοινωνίας.

Να μην επιχειρήσετε να μπείτε αν δε δείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες μας.

Στη Σύγχρονη Εκπαίδευση όπως έχουμε πει, θα μπορείτε να βλέπετε και να ακούτε τον Καθηγητή του μαθήματος και αυτός με τη σειρά του να σας ακούει και να σας βλέπει μόνο εάν το επιτρέπει ο κηδεμόνας σας. 

Η παρακολούθηση των μαθημάτων Σύγχρονης Εκπαίδευσης για τα Γυμνάσια γίνεται στο ωράριο 8-12 πμ. Αύριο θα ξεκινήσουμε 9.00 πμ.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας είναι:

Παρασκευή 3/4/2020

9:00 - 9:45

Τζουρμπάκη Β1 - Φυσική

10:00 - 10:45

 Τζουρμπάκη Β2 - Φυσική / Σουλαδάκη Α1 - Γλώσσα

11:00 - 11:45

 Σουλαδάκη Γ1 - Αρχαία / Σταυρακάκη Α2 - Τεχνολογία

 

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤA ΤΜΗΜΑTA Α1-A2: 
Σουλαδάκη Ελένη: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/eleni.soul08

Σταυρακάκη Ευαγγελία: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/evastav50

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

 

 

Για να μπείτε να παρακολουθήσετε θα πατήσετε λίγα λεπτά πριν την ώρα του μαθήματος τον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στον καθηγητή του μαθήματος. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή. Καλό θα είναι να έχετε ακουστικά συνδεδεμένα ή handsfree. Σε περίπτωση που δεν έχετε υπολογιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ακολουθώντας τις αντίστοιχες οδηγίες.

Όσοι μαθητές χρησιμοποιήσουν υπολογιστή, πρέπει να συνδεθούν μέσω των παραπάνω συνδέσμων επιλέγοντας «join from your browser». ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Πριν τη σύνδεση θα σας ζητηθεί το όνομα και το email σας. Γράψτε το όνομα και το επίθετό σας κατά προτίμηση με κεφαλαία, για να μπορεί ο Καθηγητής να σας αναγνωρίσει και να επιτρέψει την είσοδό σας στην ψηφιακή τάξη. Δε θα συμπληρώσετε οτιδήποτε σας ζητά προαιρετικά (optional). Έπειτα πατάτε Join the meeting.

Μόνο όσοι συνδεθούν από smartphone ή tablet, να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Συνδέεστε στο internet, πληκτρολογείτε το σύνδεσμο της ψηφιακής τάξης που σας ενδιαφέρει και πατάτε download για να κατεβάσετε την εφαρμογή Cisco Webex

ΒΗΜΑ 2: Επιλέγετε Google Play Store

ΒΗΜΑ 3: Πατάτε το κουμπί Εγκατάσταση

ΒΗΜΑ 4: Επιλέγετε Άνοιγμα Εφαρμογής

ΒΗΜΑ 5: Πατάτε Accept

ΒΗΜΑ 6: Γράφετε το όνομά σας και το email σας

ΒΗΜΑ 7: Πατάτε ΟΚ

ΒΗΜΑΤΑ 8,9,10: Και στα 3 αυτά βήματα πατάτε Να επιτρέπεται

ΒΗΜΑ 11: Πατάτε join

 

ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. 

Αν αργείτε να συνδεθείτε μην αγχωθείτε. Το δίκτυο εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα και καθυστερεί. Περιμένετε υπομονετικά και ξαναδοκιμάστε όταν σας δώσει τη δυνατότητα.

Παρακαλώ να βλέπετε κάθε μέρα τις ανακοινώσεις στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας για να αναζητάτε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Είμαστε δίπλα σας για να σας προχωρήσουμε μαζί σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. 

Καλή επιτυχία!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου μας,

Οι καθηγητές και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα εξ αποστάσεως μαθήματα του σχολείου μας. Σχεδόν το σύνολο των μαθητών έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου. Η τηλεκπαίδευση δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει το μάθημα στη σχολική τάξη. Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όμως, η υγεία προέχει! Μένουμε Σπίτι και προσέχουμε την υγεία μας, την υγεία των δικών μας ανθρώπων, την υγεία των γύρω μας. Οφείλουμε όμως να αξιοποιούμε τον χρόνο μας δημιουργικά με τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε κοντά στους μαθητές μας και στους γονείς τους και να διατηρήσουμε ένα σχολικό κλίμα που θα επιτρέψει να διατηρήσουμε την επαφή μέχρι να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί στον χώρο του σχολείου μας γεροί και δυνατοί! Έχουμε ήδη ετοιμάσει ικανοποιητικό (σε όγκο και ποιότητα) υλικό το οποίο είναι στη διάθεση των μαθητών μας.

Επισημαίνουμε ότι τα μαθήματα αποσκοπούν στη δημιουργική επαφή των μαθητών με τη γνώση και οι επιδόσεις σας σε αυτά δε θα επηρεάσουν τη βαθμολογία τετραμήνου. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν έχει στόχο τη συνέχεια της ύλης ή την αξιολόγηση των μαθητών.

Η τηλεκπαίδευση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Ασύγχρονη και Σύγχρονη.

 1. Ασύγχρονη: Όχι σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας e-class του σχολικού δικτύου ο μαθητής θα βρίσκει υλικό για κάθε μάθημα. 
 2. Σύγχρονη: Σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings ο καθηγητής θα κάνει μάθημα στους μαθητές.

Αναλυτικότερα:
Για την Ασύγχρονη, μπορείτε να επισκέπτεστε την πλατφόρμα του σχολικού δικτύου “Ηλεκτρονική Τάξη” (e-class) και να βρείτε τα μαθήματα του σχολείου μας πατώντας τον πιο κάτω υπερσύνδεσμο (link):

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=76211

ή κάνοντας είσοδο μαθητή στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο

https://eclass.sch.gr/
(πατάμε στη εικόνα δεξιά που λέει: Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr).

Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή στην υπηρεσία του σχολικού δικτύου, οδηγεί τον μαθητή στο  προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ όταν είναι κλειστά ή ανοιχτά με εγγραφή).

Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές. Τα περισσότερα μαθήματα την 1η εβδομάδα μαθημάτων είναι ανοιχτά (το λουκέτο δεξιά του τίτλου είναι ανοιχτό) για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση από τους μαθητές μας. Στην πορεία θα είναι κλειστά ή ανοιχτά με εγγραφή.

Σας παρακαλώ γονείς και μαθητές να συνδέεστε αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί προκειμένου να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό στον υπολογιστή σας και να μπορεί από εκεί ο μαθητής να το μελετήσει την ώρα που τον διευκολύνει. Έτσι τις ώρες αιχμής, αφήνουμε τους πόρους του δικτύου ελεύθερους προς χρήση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Με αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λεγόμενη «ασύγχρονη εκπαίδευση», η οποία θα συνεχιστεί μέχρι οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία.

Παράλληλα, ξεκινά και για τα Γυμνάσια η «σύγχρονη εκπαίδευση»-τηλεδιδασκαλία, σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας WebEx (Cisco Webex Meetings) τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν σε ένα ψηφιακό δωμάτιο, μία τάξη που δημιουργεί κάθε εκπαιδευτικός. Οι ώρες χρήσης αυτής της πλατφόρμας θα είναι συγκεκριμένες για τα Γυμνάσια καθώς τις υπόλοιπες ώρες χρησιμοποιείται από άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Για τη σύγχρονη εκπαίδευση μέσω WebEx θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (https://www.3gymagni.gr) ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ωρών μαθημάτων με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και μαθήματα. Για την χρήση του Webex δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και μπορεί ο μαθητής να συνδεθεί μέσω του browser του υπολογιστή του (Chrome, Firefox, κλπ).

Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε στο τηλέφωνο του σχολείου μας (τηλ. 2841021388, ώρες 8.30 – 13.30) ή στο email του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το ταξίδι στη γνώση μένοντας σπίτι, μόλις ξεκίνησε!

Βγαίνοντας από αυτή την πανδημία θα είμαστε όλοι μας μικροί και μεγάλοι πιο σοφοί, πιο ευαισθητοποιημένοι και πιο ώριμοι! Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την υλοποίηση τμημάτων ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, για να λειτουργήσουν τμήματα ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο μας, απαιτείται οι μαθητές, με ευθύνη των κηδεμόνων τους, να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προκειμένου να αποκτήσουν λογαριασμό και κωδικούς για τη σύνδεσή τους στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης.  

Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού θα σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου, ο οποίος υπάρχει στον έλεγχο του Α΄ τετραμήνου, η διαδικασία όμως μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτόν.

Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η διαδικασία δημιουργίας μαθητικού λογαριασμού ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

 1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
 2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
 3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
 4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
 5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
 6. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.
 7. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.

 1. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
 2. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
 3. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
 4. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
 5. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας.

Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/της μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

 

Σελίδα 1 από 47
Κύλιση στην Αρχή