Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021

Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 14:06

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!!

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!!

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αγαπητοί γονείς και αγαπητοί μαθητές,

Σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις τα Γυμνάσια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Οι κανόνες επιστρέφουν και χρειάζεται η συνεργασία όλων μας.

 

1. Η ώρα έναρξης μαθημάτων και διαλειμμάτων επανέρχεται σε αυτό που είχαμε πριν κλείσουμε. Τα μαθήματα θα αρχίζουν το πρωί στις 8.10 πμ, δέκα λεπτά νωρίτερα από το συστεγαζόμενο 2ο Γυμνάσιο, ώστε τα διαλείμματα των δύο σχολείων να πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες. Οι μαθητές καλό θα είναι να μην προσέρχονται στο σχολείο πριν τις 8.00 πμ.

2. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου, σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι μαθητές θα πρέπει καθημερινά να κρατούν και δεύτερη μάσκα μέσα στην τσάντα τους σε περίπτωση που καταστραφεί η πρώτη.

3. Οι μαθητές θα πρέπει να κρατούν τις βεβαιώσεις μετακίνησής τους από και προς το σχολείο.

4. Αυτή τη φορά είναι υποχρεωτικός ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος (self-test) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό. Για αυτό προμηθευτείτε εγκαίρως το self-test από το φαρμακείο, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Χρειάζεστε το ΑΜΚΑ του παιδιού σας. Εάν δεν έχει ΑΜΚΑ, εκδίδετε προσωρινό αριθμό από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr/pamka

Το τεστ θα διενεργείται κάθε Κυριακή και Τετάρτη απόγευμα μέχρι να δοθούν άλλες οδηγίες. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες χρήσης σε σημείωμα μέσα στο τεστ και σε βίντεο που μπορείτε να συμβουλευτείτε στη διεύθυνση: Ανήλικοι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ μόνοι τους αλλά υπό την επίβλεψη γονέων/κηδεμόνων, και σε ανήλικους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από τους γονείς/κηδεμόνες. Στη συνέχεια καταχωρείτε το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ στο πεδίο Σχολική κάρτα για COVID19 βάζοντας τους κωδικούς του taxisnet.

Είτε είναι θετικό είτε είναι αρνητικό το αποτέλεσμα πρέπει να εκτυπώσετε τη βεβαίωση. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή μπορείτε να συμπληρώσετε τη βεβαίωση χειρόγραφα, σύμφωνα με τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ο μαθητής δείχνει τη βεβαίωση κατά την είσοδό του στο σχολείο και κατά την είσοδό του στην τάξη στον Καθηγητή της 1ης διδακτικής ώρας.

Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΑ.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό ειδοποιείτε το σχολείο και επαναλαμβάνετε δεύτερο (rapid test) είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμείτε με δικά σας όμως, έξοδα. Εάν βγει κι αυτό θετικό ακολουθούμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν βγει αρνητικό, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση και δικαιολογούνται οι απουσίες των μαθητών.

Το ίδιο γίνεται και εάν το πρώτο self-test βγει άκυρο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για απορίες, ερωτήσεις ή βοήθεια.

Είμαστε πάντα δίπλα σας.

Καλή αντάμωση με ασφάλεια!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κύλιση στην Αρχή