Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Αγαπητοί γονείς και μαθητές της Α΄ τάξης,

Ελπίζω να έχετε αρχίσει να εξοικειώνεστε με την ασύγχρονη εκπαίδευση και την πλατφόρμα eclass. Πολλές απορίες θα λυθούν με τα μαθήματα της Σύγχρονης Εκπαίδευσης που έχουμε ξεκινήσει από την Πέμπτη 2 Απριλίου σταδιακά και δοκιμαστικά!

Όπως ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, σας παρακαλώ να βλέπετε μόνο τα μηνύματα και τις ανακοινώσεις του δικού μας σχολείου και να μην εγκαταστήσετε καμία πλατφόρμα WeBex καθώς δε χρειάζεται και θα δημιουργήσει πρόβλημα επικοινωνίας.

Να μην επιχειρήσετε να μπείτε αν δε δείτε προσεκτικά όλες τις οδηγίες μας.

Στη Σύγχρονη Εκπαίδευση όπως έχουμε πει, θα μπορείτε να βλέπετε και να ακούτε τον Καθηγητή του μαθήματος και αυτός με τη σειρά του να σας ακούει και να σας βλέπει μόνο εάν το επιτρέπει ο κηδεμόνας σας. 

Η παρακολούθηση των μαθημάτων Σύγχρονης Εκπαίδευσης για τα Γυμνάσια γίνεται στο ωράριο 8-12 πμ. Αύριο θα ξεκινήσουμε 9.00 πμ.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας είναι:

Παρασκευή 3/4/2020

9:00 - 9:45

Τζουρμπάκη Β1 - Φυσική

10:00 - 10:45

 Τζουρμπάκη Β2 - Φυσική / Σουλαδάκη Α1 - Γλώσσα

11:00 - 11:45

 Σουλαδάκη Γ1 - Αρχαία / Σταυρακάκη Α2 - Τεχνολογία

 

 


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤA ΤΜΗΜΑTA Α1-A2: 
Σουλαδάκη Ελένη: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/eleni.soul08

Σταυρακάκη Ευαγγελία: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/evastav50

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

 

 

Για να μπείτε να παρακολουθήσετε θα πατήσετε λίγα λεπτά πριν την ώρα του μαθήματος τον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στον καθηγητή του μαθήματος. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή. Καλό θα είναι να έχετε ακουστικά συνδεδεμένα ή handsfree. Σε περίπτωση που δεν έχετε υπολογιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ακολουθώντας τις αντίστοιχες οδηγίες.

Όσοι μαθητές χρησιμοποιήσουν υπολογιστή, πρέπει να συνδεθούν μέσω των παραπάνω συνδέσμων επιλέγοντας «join from your browser». ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Πριν τη σύνδεση θα σας ζητηθεί το όνομα και το email σας. Γράψτε το όνομα και το επίθετό σας κατά προτίμηση με κεφαλαία, για να μπορεί ο Καθηγητής να σας αναγνωρίσει και να επιτρέψει την είσοδό σας στην ψηφιακή τάξη. Δε θα συμπληρώσετε οτιδήποτε σας ζητά προαιρετικά (optional). Έπειτα πατάτε Join the meeting.

Μόνο όσοι συνδεθούν από smartphone ή tablet, να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Συνδέεστε στο internet, πληκτρολογείτε το σύνδεσμο της ψηφιακής τάξης που σας ενδιαφέρει και πατάτε download για να κατεβάσετε την εφαρμογή Cisco Webex

ΒΗΜΑ 2: Επιλέγετε Google Play Store

ΒΗΜΑ 3: Πατάτε το κουμπί Εγκατάσταση

ΒΗΜΑ 4: Επιλέγετε Άνοιγμα Εφαρμογής

ΒΗΜΑ 5: Πατάτε Accept

ΒΗΜΑ 6: Γράφετε το όνομά σας και το email σας

ΒΗΜΑ 7: Πατάτε ΟΚ

ΒΗΜΑΤΑ 8,9,10: Και στα 3 αυτά βήματα πατάτε Να επιτρέπεται

ΒΗΜΑ 11: Πατάτε join

 

ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. 

Αν αργείτε να συνδεθείτε μην αγχωθείτε. Το δίκτυο εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα και καθυστερεί. Περιμένετε υπομονετικά και ξαναδοκιμάστε όταν σας δώσει τη δυνατότητα.

Παρακαλώ να βλέπετε κάθε μέρα τις ανακοινώσεις στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας για να αναζητάτε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Είμαστε δίπλα σας για να σας προχωρήσουμε μαζί σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. 

Καλή επιτυχία!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

 

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου μας,

Οι καθηγητές και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα εξ αποστάσεως μαθήματα του σχολείου μας. Σχεδόν το σύνολο των μαθητών έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου. Η τηλεκπαίδευση δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει το μάθημα στη σχολική τάξη. Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όμως, η υγεία προέχει! Μένουμε Σπίτι και προσέχουμε την υγεία μας, την υγεία των δικών μας ανθρώπων, την υγεία των γύρω μας. Οφείλουμε όμως να αξιοποιούμε τον χρόνο μας δημιουργικά με τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε κοντά στους μαθητές μας και στους γονείς τους και να διατηρήσουμε ένα σχολικό κλίμα που θα επιτρέψει να διατηρήσουμε την επαφή μέχρι να συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί στον χώρο του σχολείου μας γεροί και δυνατοί! Έχουμε ήδη ετοιμάσει ικανοποιητικό (σε όγκο και ποιότητα) υλικό το οποίο είναι στη διάθεση των μαθητών μας.

Επισημαίνουμε ότι τα μαθήματα αποσκοπούν στη δημιουργική επαφή των μαθητών με τη γνώση και οι επιδόσεις σας σε αυτά δε θα επηρεάσουν τη βαθμολογία τετραμήνου. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν έχει στόχο τη συνέχεια της ύλης ή την αξιολόγηση των μαθητών.

Η τηλεκπαίδευση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Ασύγχρονη και Σύγχρονη.

  1. Ασύγχρονη: Όχι σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας e-class του σχολικού δικτύου ο μαθητής θα βρίσκει υλικό για κάθε μάθημα. 
  2. Σύγχρονη: Σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings ο καθηγητής θα κάνει μάθημα στους μαθητές.

Αναλυτικότερα:
Για την Ασύγχρονη, μπορείτε να επισκέπτεστε την πλατφόρμα του σχολικού δικτύου “Ηλεκτρονική Τάξη” (e-class) και να βρείτε τα μαθήματα του σχολείου μας πατώντας τον πιο κάτω υπερσύνδεσμο (link):

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=76211

ή κάνοντας είσοδο μαθητή στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο

https://eclass.sch.gr/
(πατάμε στη εικόνα δεξιά που λέει: Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr).

Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή στην υπηρεσία του σχολικού δικτύου, οδηγεί τον μαθητή στο  προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ όταν είναι κλειστά ή ανοιχτά με εγγραφή).

Για την πρόσβαση σε υλικό ανοικτών μαθημάτων δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές. Τα περισσότερα μαθήματα την 1η εβδομάδα μαθημάτων είναι ανοιχτά (το λουκέτο δεξιά του τίτλου είναι ανοιχτό) για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση από τους μαθητές μας. Στην πορεία θα είναι κλειστά ή ανοιχτά με εγγραφή.

Σας παρακαλώ γονείς και μαθητές να συνδέεστε αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί προκειμένου να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό στον υπολογιστή σας και να μπορεί από εκεί ο μαθητής να το μελετήσει την ώρα που τον διευκολύνει. Έτσι τις ώρες αιχμής, αφήνουμε τους πόρους του δικτύου ελεύθερους προς χρήση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Με αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λεγόμενη «ασύγχρονη εκπαίδευση», η οποία θα συνεχιστεί μέχρι οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία.

Παράλληλα, ξεκινά και για τα Γυμνάσια η «σύγχρονη εκπαίδευση»-τηλεδιδασκαλία, σε πραγματικό χρόνο. Μέσω της πλατφόρμας WebEx (Cisco Webex Meetings) τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί επικοινωνούν σε ένα ψηφιακό δωμάτιο, μία τάξη που δημιουργεί κάθε εκπαιδευτικός. Οι ώρες χρήσης αυτής της πλατφόρμας θα είναι συγκεκριμένες για τα Γυμνάσια καθώς τις υπόλοιπες ώρες χρησιμοποιείται από άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Για τη σύγχρονη εκπαίδευση μέσω WebEx θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (https://www.3gymagni.gr) ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ωρών μαθημάτων με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς και μαθήματα. Για την χρήση του Webex δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και μπορεί ο μαθητής να συνδεθεί μέσω του browser του υπολογιστή του (Chrome, Firefox, κλπ).

Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε στο τηλέφωνο του σχολείου μας (τηλ. 2841021388, ώρες 8.30 – 13.30) ή στο email του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το ταξίδι στη γνώση μένοντας σπίτι, μόλις ξεκίνησε!

Βγαίνοντας από αυτή την πανδημία θα είμαστε όλοι μας μικροί και μεγάλοι πιο σοφοί, πιο ευαισθητοποιημένοι και πιο ώριμοι! Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

Κύλιση στην Αρχή