ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς και αγαπητοί μαθητές, 

Σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις τα Γυμνάσια θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Οι κανόνες επιστρέφουν, είναι επιτακτικοί και χρειάζεται η συνεργασία όλων και ιδιαίτερη προσοχή:

  1. Η ώρα έναρξης μαθημάτων και διαλειμμάτων επανέρχεται σε αυτό που είχαμε πριν κλείσουμε τον Νοέμβριο. Τα μαθήματα θα αρχίζουν το πρωί στις 8.10 πμ, δέκα λεπτά νωρίτερα από το συστεγαζόμενο 2ο Γυμνάσιο, ώστε τα διαλείμματα των δύο σχολείων να πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ώρες. Οι μαθητές καλό θα είναι να μην προσέρχονται στο σχολείο πριν τις 8.00 πμ.
  2. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου, σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι μαθητές θα πρέπει καθημερινά να κρατούν και δεύτερη μάσκα μέσα στην τσάντα τους σε περίπτωση που καταστραφεί η πρώτη.
  3. Οι μαθητές θα πρέπει να φοράνε ζεστά ρούχα καθώς τα παράθυρα θα μένουν ανοιχτά πολλή ώρα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
  4. Την πρώτη μέρα θα δοθούν στους μαθητές βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς το σχολείο και μάσκες υφασμάτινες που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  5. Σε περίπτωση που κάποιος/κάποια μαθητής/μαθήτρια αισθανθεί αδιαθεσία παραμένει στο σπίτι. Εάν ο μαθητής/η μαθήτρια  εμφανίσει   πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή στο σχολείο θα ακολουθηθεί το αυστηρό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θα καταγραφεί το περιστατικό και θα ενημερωθεί άμεσα ο γονέας/κηδεμόνας προκειμένου να επιστρέψει σπίτι του και να λάβει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.
  6. Σε περίπτωση που κάποιος/κάποια μαθητής/μαθήτρια ανήκει σε οικογένεια που κάποιο μέλος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή πήγαινε σε σχολική δομή που έχει κλείσει ή εργαζόταν σε αυτές τις δομές, δεν πρέπει να έρθει στο σχολείο αλλά να επικοινωνήσει με τη Διευθύντρια του σχολείου.

Γονείς, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες, ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο του σχολείου μας ή στο μέιλ καθώς οι επισκέψεις στο σχολείο γίνονται μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Είμαστε πάντα δίπλα σας.

Καλή αντάμωση!

Η Διευθύντρια

Μαρία Χατζηπαναγιώτη

 Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ομάδα Συντονισμού Task Force για σχολεία,η οποία συγκροτήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λειτουργεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. στα τηλέφωνα 210-3443958 και 210-3443867, καθώς και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στόχος της Ομάδας Συντονισμού Task Force για σχολεία είναι η παροχή υποστήριξης στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με θέματα διαχείρισης των υπόπτων  κρουσμάτων COVID-19.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

 

Κύλιση στην Αρχή